Logo assistentiewoningen Dil'flats

Nieuw noodoproepsysteem vanaf 13 september

Deel deze post

Het Belang van een Persoonlijk Alarmsysteem in Assistentiewoningen

In de zoektocht naar een veilige en zorgeloze leefomgeving is het van essentieel belang om de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen. Voor senioren en ouderen die in assistentiewoningen verblijven, is het hebben van een persoonlijk alarmsysteem een absolute must. Met een persoonlijk alarmsysteem kunnen bewoners genieten van een gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid, terwijl ze tegelijkertijd de gemoedsrust hebben dat hulp altijd binnen handbereik is.

Een persoonlijk alarmsysteem is specifiek ontworpen om snel en effectief hulp te bieden in geval van noodsituaties. Het bestaat meestal uit een draagbaar apparaat, zoals een polsband of een halsketting, met een eenvoudig te bedienen alarmknop. Met slechts één druk op de knop kunnen bewoners onmiddellijk in contact komen met professionele hulpverleners die 24/7 beschikbaar zijn. Dit geeft niet alleen bewoners een geruststellend gevoel van veiligheid, maar het biedt ook hun familieleden en verzorgers gemoedsrust, wetende dat er altijd iemand is die voor hun dierbaren kan zorgen.

Een van de belangrijkste voordelen van een persoonlijk alarmsysteem is de snelle respons en de onmiddellijke actie die het mogelijk maakt. In geval van een noodgeval, zoals een valpartij, een plotselinge ziekte of een andere dringende situatie, kan het indrukken van de alarmknop cruciaal zijn. Zodra het alarmsignaal wordt ontvangen, kan het hulpteam onmiddellijk contact opnemen met de bewoner om de situatie te beoordelen en passende maatregelen te nemen. Dit kan variëren van het sturen van medisch personeel naar de locatie tot het contacteren van familieleden of andere contactpersonen.

Bovendien bieden moderne persoonlijke alarmsystemen vaak extra functies en services die de veiligheid en het welzijn van bewoners verder verbeteren. Dit kan onder meer omvatten: valdetectie, waarbij het systeem automatisch een alarm stuurt als een val wordt gedetecteerd; GPS-tracking, waarmee de locatie van de bewoner kan worden bepaald in geval van een noodsituatie buiten de woning; en 24/7 monitoring, waarbij het alarmsysteem voortdurend wordt bewaakt door professionele hulpverleners.

Kortom, een persoonlijk alarmsysteem is een onmisbare veiligheidsmaatregel voor assistentiewoningen. Het biedt bewoners de vrijheid om zelfstandig te blijven wonen, terwijl ze tegelijkertijd de gemoedsrust hebben dat hulp altijd binnen handbereik is. Bij [website naam] begrijpen we het belang van veiligheid en zorg, en daarom bieden we hoogwaardige persoonlijke alarmsystemen aan als integraal onderdeel van onze assistentiewoningen. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we uw veiligheid en gemoedsrust kunnen waarborgen met onze geavanceerde alarmoplossingen.

Misschien vind je dit ook interessant..

Nieuws

Opendeurdag Dil’flats 9 december.

Op zaterdag 9 december 2023 nodigen wij u van harte uit voor onze opendeurdag in Dil’Flats te Dilbeek, waar u van dichtbij kunt kennismaken met onze zorgappartementen, en dit van

Scroll naar boven

Deelname bevestigen

Gelieve de Inschrijvingskosten te storten op volgend rekeningnummer:
€35 p.p
€17,5 kinderen <14 

Dil’Flats VZW:
BE15 3632 3368 1730

Met als mededeling:
BBQ + Naam inschrijving + aantal personen
Voorbeeld:
BBQ Els 2 volwassenen, 1 kind