Logo assistentiewoningen Dil'flats

Afvalscheiding : Een Duurzame Stap Vooruit

Deel deze post

In assistentiewoningen Dil’flats zijn we voortdurend op zoek naar manieren om het comfort en de kwaliteit van leven van onze bewoners te verbeteren. Ons nieuwste initiatief, dat in augustus is gelanceerd, is gericht op het optimaliseren van onze afvalverwerking. We zijn verheugd om te delen dat we nu beschikken over twee rolcontainers, één voor restafval en één voor PMD (Plastic, Metaal en Drankkartons).

Efficiëntie en Duurzaamheid Hand in Hand

Een van de belangrijkste voordelen van ons nieuwe afvalsysteem is de efficiënte afvalverwerking. Door restafval en PMD aan de bron te scheiden, verminderen we niet alleen de hoeveelheid afval die naar stortplaatsen gaat, maar dragen we ook bij aan een duurzamere toekomst. Het recyclen van plastic, metaal en drankkartons vermindert de druk op natuurlijke hulpbronnen en helpt de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

Gemak voor Bewoners

We begrijpen dat gemak van essentieel belang is voor onze bewoners. Daarom hebben we ervoor gezorgd dat de nieuwe rolcontainers gemakkelijk toegankelijk zijn en regelmatig worden geleegd. Bewoners kunnen hun afval eenvoudigweg in de juiste container deponeren, waardoor het afvalscheidingsproces probleemloos verloopt.

Een Duurzamere Toekomst Samen Opbouwen

Het nieuwe afvalsysteem met aparte rolcontainers voor restafval en PMD is een positieve stap naar een duurzamere toekomst voor onze assistentiewoningen. Het bevordert efficiënte afvalverwerking, milieubewustzijn en gemak voor onze bewoners. Samen kunnen we bijdragen aan een schonere en gezondere leefomgeving voor ons allemaal.

In een tijd waarin duurzaamheid van cruciaal belang is, zetten we ons in om verandering te bewerkstelligen, stap voor stap.

Misschien vind je dit ook interessant..

Nieuws

Opendeurdag Dil’flats 9 december.

Op zaterdag 9 december 2023 nodigen wij u van harte uit voor onze opendeurdag in Dil’Flats te Dilbeek, waar u van dichtbij kunt kennismaken met onze zorgappartementen, en dit van

Scroll naar boven

Deelname bevestigen

Gelieve de Inschrijvingskosten te storten op volgend rekeningnummer:
€35 p.p
€17,5 kinderen <14 

Dil’Flats VZW:
BE15 3632 3368 1730

Met als mededeling:
BBQ + Naam inschrijving + aantal personen
Voorbeeld:
BBQ Els 2 volwassenen, 1 kind