Logo assistentiewoningen Dil'flats

Jonge ondernemers kopen assistentiewoningen over: “Mensen helpen en verwennen op hun oude dag: daarvoor doen we het”

Deel deze post

De oudste is 31, de jongste 25, en toch kiezen vier jonge Dilbeekse ondernemers ervoor om voortaan 14 assistentiewoningen op Domein Arconati uit te baten. Onze reporter ging langs bij Dil’flats, voordien in handen van de noodlijdende Franse rusthuisketen Orpea, en kreeg daar lovende woorden te horen voor het jonge team. “Elias, Emilie, Fiona en Joty zijn er altijd om ons te helpen”, zegt bewoner Roger.

Het jonge ondernemersteam bestaande uit Elias Le Juste (27), Emilie Le Juste (31), Fiona Janssens (25) en Joty Portaels (28) hebben de uitbating van de zorgappartementen overgenomen van het Franse bedrijf Orpea dat huisvesting en gezondheidszorg voor ouderen voorziet. Het Franse bedrijf heeft een verlies van maar liefst 400.000 euro in België geboekt en verkocht dus onder andere deze woningen. “Orpea heeft de uitbating overgelaten en dus zagen wij onze kans om in te zetten voor de ouderenverzorging”, zegt Elias.
Dat het ook een hecht team is, kan je zeker van zijn. Emilie en Elias zijn broer en zus en Fiona is de vriendin van Elias.

Openingsdag
Op zaterdag 9 december organiseert ‘Dil’flats’ zijn officiële openingsdag. Zij nodigen iedereen uit om de woningen te bezoeken op d’Arconatistraat 77A in Dilbeek van 14 tot 17 uur. Ook Roger kijkt uit naar deze dag in de hoop dat hij een nieuwe vriend kan verwelkomen. Momenteel staan er van de 14 woningen nog zeven vrij met een beginnende prijs van 1.200 euro per maand. Meer informatie vind je op hun website.

Voldoening
“Assistentiewoningen zijn op dit moment een goede investering. De prijzen zijn gedaald door corona en daarom is dit nu een interessante markt”. De ondernemer in Elias, die ook bedrijfsmanagement en marketing heeft gestudeerd en hiernaast nog een vastgoedbedrijf beheert, zag hier dus een kans liggen die hij wou grijpen. Hij en zijn zus Emilie hebben dan samen in oktober de sprong gewaagd en Dil’flats vzw opgericht.
“Het grootste doel voor ons toen wij deze woningen overnamen, is om mensen te kunnen helpen en te kunnen verwennen in hun oude dag. Wij halen hier allemaal veel voldoening uit. Wij willen een band creëren met de inwoners om optimaal te kunnen inspelen op hun behoeften en wensen”. De inwoners kunnen naar de in-house fitnesszaal gaan voor bijvoorbeeld revalidatie. Wie ook mee mag naar de woning? Dat zijn hun geliefde huisdieren.

Cadeautjes
Roger Vander Weyden (87) woont al twee jaar in zijn assistentiewoning op Domein Arconati. Hij is één van de zeven bewoners die daar al woonde toen Orpea de woningen nog beheerde. “De zaken komen hier stilletjes aan in orde, het is hier volledig opgeknapt en de mensen van nu zijn vriendelijker en hulpvaardiger. Ik heb ze daarover nog een compliment gegeven. We worden goed geholpen”. Roger verzorgt momenteel de kat van zijn buurvrouw en het team helpt met de verzorging van het dier door bijvoorbeeld afspraken met de dierenarts te regelen.
Uit het gesprek is ook af te leiden dat Elias en Roger al een goede band hebben. “Soms brengen zij ons cadeautjes, zoals pralines of een compliment op een papiertje”, vertelt Elias.
Roger zou graag nog een andere man in het gebouw willen: “Er zijn nu bijna alleen maar vrouwen. Die kunnen veel babbelen en dan moet ik regelmatig een minuut stilte vragen. Maar het zijn allemaal heel toffe dames”. Dus wie weet kan hij binnenkort een mannelijke vriend verwelkomen in de assistentiewoningen.

Bron: https://www.hln.be/dilbeek/jonge-ondernemers-kopen-assistentiewoningen-over-mensen-helpen-en-verwennen-op-hun-oude-dag-daarvoor-doen-we-het~afb02a6a/

Misschien vind je dit ook interessant..

Nieuws

Opendeurdag Dil’flats 9 december.

Op zaterdag 9 december 2023 nodigen wij u van harte uit voor onze opendeurdag in Dil’Flats te Dilbeek, waar u van dichtbij kunt kennismaken met onze zorgappartementen, en dit van

Scroll naar boven

Deelname bevestigen

Gelieve de Inschrijvingskosten te storten op volgend rekeningnummer:
€35 p.p
€17,5 kinderen <14 

Dil’Flats VZW:
BE15 3632 3368 1730

Met als mededeling:
BBQ + Naam inschrijving + aantal personen
Voorbeeld:
BBQ Els 2 volwassenen, 1 kind